МИОФАСЦИАЛЕН (MFR) 60 мин. 60 лв.

Може да заплатите и с безконтактна карта VISA и MASTERCARD студиото предлага плащане с постерминал.

Може да се възползвате от предложението. Всеки масаж се прави индивидуално и се съобразява с нуждите и желанията на всеки клиент. Масажно студио Chriss работи с професионална 100% натурална козметика "Христина"

Цени:

Цяло тяло 60 мин. 60.00 лв.
Гръб 40 мин. 50.00 лв.

Миофасциален масаж (MFR) Това е техника на масаж, спадаща към мануалната терапия за разтягане. Основната й цел е отпускането на фасцията и тъканите между нея, костите и мускулите, включително дермата. Това се постига чрез манипулация на т.нар. спусъкови точки на болката, наричани още "ключови точки". Техниката включва продължително пресиране на точките и разтягане на фасцията и тъканите.

 Фасцията се намира между мускули и кости и между мускули и дерма (група покривни тъкани вкл. кожата). Тя представлява мрежа от свързващи тъкани, които свързват мускули, органи и кости. През нея минават кръвоносни съдове, нерви и лимфни канали. Мускулите и фасцията създават обща структура - миофасция.

 

Ако в определена част на фасцията настъпят временни проблеми, които ограничават пропускливостта и тонуса й, това може да предизвика промени в други части на фасцията в близки зони на тялото, подобно на дърпане на нишка в паяжина. Такива изменения на фасцията настъпват най-често след:

 

  • травми от удар;

  • преразтягане;

  • мускулни контузии (скъсвания на цели миофибрили и снопове);

  • микромускулни контузии в комбинация с обилно кръвонапълване, високо ниво на млечна киселина и дефицит на минерални соли (в следствие на тежки обемни тренировки за една или няколко близки мускулни групи);

  • притискане и слаб кръвопоток заради лоша стойка;

  • друг вид локален стрес.

 

Тук влиза в действие миофасциалният релаксивен масаж. Неговата цел е да възстанови тъканното равновесие, като подобри кръвопотока и разсее напрежението във фасцията и околните тъкани.

 

При по-сериозни проблеми се препоръчват поне 3-4 процедури с интервали между тях от 4 до 7 дни.

 

Може да заплатите и с безконтактна карта VISA и MASTERCARD студиото предлага плащане с постерминал.

 

СТУДИОТО РАБОТИ С ВИСОК КЛАС 100% НАТУРАЛНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА.

Ако имате въпроси ние ви очакваме на:

телефон 0898453012

← Назад